Tre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Aust-Agder. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Brannvesenet i Aust-Agder rykket ut til 34 boligbranner mellom kl 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt rett under tre nattbranner hver eneste måned - hele året igjennom - bare i vårt fylke. Nå ber Setesdal brannvesen IKS om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

- Når det brenner, er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier Feierformann Ole Pettersen

Bytt batteri i røykvarsleren

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

- En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt sier Pettersen.

Desember og januar mest brannfarlig

Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.

- Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig, sier Pettersen

Lokale arrangementer

Mandag 2 og 3 desember vil Setesdal brannvesen IKS gå boligkontroller.

Kontrollen utføres i forbindelse med røykvarslerdagen, som har som mål å sette fokus på brannsikkerheten i private hjem.

På roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten

Ønsker du en boligkontroll av oss, vennligst ta kontakt

Kontaktpersoner

Feier - Knut Arne Nilsen

Telefon: 995 35 440